Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007

Παίξε μπάλα



Παίξε μπάλα, φώναζαν, παίξε μπάλα, όλο το γήπεδο στο πόδι κι έφταναν οι ιαχές τους σ’ εκείνον και γίνονταν καρφιά και κάρφωναν τα πόδια του στο γρασίδι, θηλιές γίνονταν και τον έσφιγγαν και πια τις περιβόητες τρίπλες του δεν μπορούσε να εκτελέσει ο μέγας μπαλαδόρος, το αστέρι της χρονιάς. Θριαμβικές οι κριτικές στις εφημερίδες μετά τον τελευταίο αγώνα και κείνο το βλέμμα του μεγάλου…Σ’ ευχαριστώ παιδί μου, σ’ ευχαριστώ, του είπε. Και τώρα το ένοιωθε το βλέμμα του, μέσα στις χιλιάδες το ξεχώριζε, κι ήξερε πως τον απογοήτευε και πως θα τον έβριζε μέσα απ’ τα δόντια του κι αυτόν και το ευχαριστώ που βιάστηκε να ξεστομίσει. Το ένοιωθε το βλέμμα του κι άλλο δεν ήθελε παρά να μπορούσε να γυρίσει το χρόνο ένα κλικ πίσω απ’ το ευχαριστώ, ένα κλικ πίσω από τους μεγάλους τίτλους, τα χτυπήματα επιδοκιμασίας στην πλάτη και τα μπράβο. Ένα κλικ πίσω και τώρα θα αλώνιζε λεύτερος στο γήπεδο. Αυτός και η μπάλα. Μονάχοι τους. Χωρίς εκείνο το παίξε. Χωρίς το παίξε. Τον βάραινε τούτη η προστακτική της προσδοκίας, αν ήξεραν πόσο τον βάραινε…
Έφτυσε και σούταρε γνωρίζοντας καλά, εκ των προτέρων γνωρίζοντας, πως δίχτυα η μπάλα του γι' άλλη μια φορά δε θ’ άγγιζε.

Πίνακας: Football players, Henri Rousseau, 1908

10 σχόλια:

Γουφ είπε...

Eπιτέλους!

Κάτσε τωρα να πάω να διαβάσω και το κείμενο.
.

quartier libre είπε...

καλήν εσπέρα !
τι θέλει να πει ο ποιητής;

:)

Γουφ είπε...

Θελει να πει, που δεν πέρνει πρωτάθλημα ο Παναθηναικός φταίει ο Κόκκαλης.

kyriaz είπε...

εσύ πάντως σκοράρεις,Τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

κι ο Ερμής άλλαξε επάγγελμα
απ' ότι φαίνεται
θα πήρε μετεγγραφή
στον Απόλλωνα Καλαμαριάς
αλλιώς δεν εξηγείται
το άδειο κουτί

ο δείμος του πολίτη είπε...

Υπάρχει κάποιος συμβολισμός στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι;

david santos είπε...

I come to congratulate you with your work, very good, and to desire good vacations to you

sunday είπε...

Πολύ χαίρομαι που σε βρήκα, Τίποτα.
Με το στανιό δε γίνεται τίποτα. Και ας μην ξεχνάμε, η μπάλα είναι απλά ένα παιχνίδι.

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσα να σας κάνω μια ανάλυση για τις προσδοκίες των άλλων που βαραίνουν στην πλάτη μας και μετατρέπουν τα "θέλω" μας σε "πρέπει", αλλά θα αφήσω στο Τίποτα τη χαρά να σας κάνει το Σεμινάριο! ΥΓ. Φέτος ο Παναθηναϊκός θα το πάρει το πρωτάθλημα (εκτός αν χάσει στα "δύσκολα" ματς με τον Απόλλωνα Κραβάρων ή τον Ερμή Άνω Κολοπετινίτσας) :Ρ!

quartier libre είπε...

Τιποτένιο,
Παναθηναϊκός είσαι;

:)